Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомер за 265 лв. оригинален BOSCH от Ал. Ауто

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nikolaaaay
    ...Досега не е имало предлагане на читави дебитомери и затова Бош са ги продавали по 518. Аз ако продавах дебитомерите и нямаше друг вносител щях да ги продавам по 1000 лева.
    Философията на Бош е следната: "Ние не продаваме евтини стоки, ние продаваме качествени стоки сгаранция и затова са скъпи" В Бош много добре знаят, че има и по-евтини дебитомери, но не свалят цената, защото:
    1. Оригинален дебиломер през официален вносител е много по-скъп.
    2. Имат изградена сервизна и гаранционна система, която функционира.
    3. "Това е АЛФА, а не шкода".
    4. Виж т.1, т.2 и т.3

Тези твърдения са базирани на лични контакти

Comment

Като е алфа да не е ферари, джаджата вътре нали е същата като за някои лади, 600 и нагоре за нещо с произдодствена цена 5 евро и гаранция само 1 година, не мерси.............
      156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist
        ...Досега не е имало предлагане на читави дебитомери и затова Бош са ги продавали по 518. Аз ако продавах дебитомерите и нямаше друг вносител щях да ги продавам по 1000 лева.
        Философията на Бош е следната: "Ние не продаваме евтини стоки, ние продаваме качествени стоки сгаранция и затова са скъпи" В Бош много добре знаят, че има и по-евтини дебитомери, но не свалят цената, защото:
        1. Оригинален дебиломер през официален вносител е много по-скъп.
        2. Имат изградена сервизна и гаранционна система, която функционира.
        3. "Това е АЛФА, а не шкода".
        4. Виж т.1, т.2 и т.3

Тези твърдения са базирани на лични контакти
        Ама нали евтините дебитомери пак са БОШ. Тук не става въпрос за друго качество. Освен това от баш най-оригиналните има такива, които изкарват 1 година, както разбрахме по-горе. Пък и гръцкия официален вносител ги продава доста по-евтино от българския. Абе фактите са ясни, всеки си решава.
        2014: Deutschland über alles

Comment

Пък и гръцкия официален вносител ги продава доста по-евтино от българския. Абе фактите са ясни, всеки си решава.
          Това е най-абсурдното в цялата ситуация. До преди година ни лъжеха и мажеха, че не сме в ЕС и митата били страшни...сега сме в ЕС и пък същото.

Дебитомера за моята колица в Гърция в официален вносител на Алфа Ромео е 300лв. в БГрия в АутоИталия е 650лв.

В "официален" (имахуджи, не знам дали найстина са такъв) дилър на БОШ е 450лв. без холограмен стикер.

пс: Чудя се от няколко седмици дали да пусна една тема за дилърите на БОШ в БГрия...и как два различни дилъра на БОШ (100% официални) имат огромна разликата в цените на предлаганите от тях неща. При единия е 130лв. ремонт+частите при другия е 400лв.
          sigpic
          Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
          " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
          "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от KGB
            Пък и гръцкия официален вносител ги продава доста по-евтино от българския. Абе фактите са ясни, всеки си решава.
            Това е най-абсурдното в цялата ситуация. До преди година ни лъжеха и мажеха, че не сме в ЕС и митата били страшни...сега сме в ЕС и пък същото.

Дебитомера за моята колица в Гърция в официален вносител на Алфа Ромео е 300лв. в БГрия в АутоИталия е 650лв.

В "официален" (имахуджи, не знам дали найстина са такъв) дилър на БОШ е 450лв. без холограмен стикер.

пс: Чудя се от няколко седмици дали да пусна една тема за дилърите на БОШ в БГрия...и как два различни дилъра на БОШ (100% официални) имат огромна разликата в цените на предлаганите от тях неща. При единия е 130лв. ремонт+частите при другия е 400лв.
            При положение, че това ще спести доста пари на хората...
            Сподели информацията
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Току що полу4их поръ4ания дебитомер на Хофер (само дат4ика).Кутията е на Хофер а вутре дат4ика е Бош 1:1 с моя оригиналния.Не видях никаква разлика.Сложих го и първите впе4атление са добри.Колата върви пове4е на 2-ра и 3-та.на старт върти здраво гумите а преди забиваше муцуната в първия момент.Не съм излизал на магистралата да я пробвам още а само в града.
              156 2,4jtd 99г

Comment

Първоначално публикувано от MitkoVn
                Току що полу4их поръ4ания дебитомер на Хофер (само дат4ика).Кутията е на Хофер а вутре дат4ика е Бош 1:1 с моя оригиналния.Не видях никаква разлика.Сложих го и първите впе4атление са добри.Колата върви пове4е на 2-ра и 3-та.на старт върти здраво гумите а преди забиваше муцуната в първия момент.Не съм излизал на магистралата да я пробвам още а само в града.
                Както казах не веднъж. НЯМА само елемент от Бош. Никой няма право да продава само елемента. Ако е оригинален, то едното от задължителните условия е да е заедно с корпуса!
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Пичове , само да ви светна . Тез дебитомерки тук от 518лв. клиент и 300лв . не клиент , патуват с камйончето от Германия !

А дебитомерчетата в Алекандър ауто , патуват с камйончето от Турция .

Вече въпроса е кой от коя поточна линия слиза .

Другото нещо . Ако се провери по оригинален номер по Бош към вносителя , ще ви излезе 1 налична бойка 518лв. клиент , в централен склад . А в Александър ауто имат доста . Знайте само че двата дебитомера идват от различно място , но може да тръгват от едно и също , примерно от Германия .

Давам друг пример .

Аз съм производителя . Дебитомера от поточната линия слиза на 30лв .

Имам поръчка от България за по 15 дебитомера годишно (за бедните Българи който си купуват все не оригнални части) . Според оборота който прави България им ги пускам на 300лв. без транспорта . А и Българите щот са неверници , държат на холограмата която и тя оскъпява продукта .

Но пък имам поръчка от Турция за по 5 000 дебитомера годишно . Тогава им ги давам на по 75лв . Заради големия оборот . Хората имат вярата и не държат на холограмата .

От там примерно се появява едно " гъзе " Александър ауто и решава че ще има по-голяма печалба ако вземе дебитомера от Турция за 100лв и го продаде тук за 250лв. , вместо да го вземе тук от вносителя за 300лв. и да се опитва да го продаде за 518лв.

Така че момци споровете са ви безмислени . Всичко е въпрос на математика .

Може дебитомерита да са си от една и съща поточна линия и само тука да се джавкате.

Аз лично ще си взема дебитомерче от вносителя за 300лв , защото съм беден за много а не за малко , също така защото камиончето след като го донесе и му се разгледа картата на GPS'а , пише че е ходил в Германия в Роберт бош

Comment

Сложих дебитомера от Алекс Ауто ... колата влезна в ритъм! Всякакви други коментари са излишни!

Comment

Обяснете ми само следната разлика....

Дебитомер Гърция Дилър Алфа....300лв.

Дебитомер България Дилър Алфа...650лв.
                      sigpic
                      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

По богати сме от гърците

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

е хайде и аз да ви кажа моя опит. преди време си смених дебитомра със същият за който говори колегата- бош"оригинален" от александър ауто(265лв). след 1 месдец и около 3000 км лампата на инжекциона започна доста често да свети. Смених го като сложих оригинален бош (с холограмен стикер). от тогава вече 9 месеца и около 30 000 км нямам абсолютно никакъв проблем. разходът ми е добър, колата върви перфектно и не съм виждал от смяната оранжевата лампичка да свети. никого не убеждавам в едно или друго. изборът е индивидуален.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore
                            е хайде и аз да ви кажа моя опит. преди време си смених дебитомра със същият за който говори колегата- бош"оригинален" от александър ауто(265лв). след 1 месдец и около 3000 км лампата на инжекциона започна доста често да свети. Смених го като сложих оригинален бош (с холограмен стикер). от тогава вече 9 месеца и около 30 000 км нямам абсолютно никакъв проблем. разходът ми е добър, колата върви перфектно и не съм виждал от смяната оранжевата лампичка да свети. никого не убеждавам в едно или друго. изборът е индивидуален.
                            И моят Фотоапарат Сони за 1000лв на 2-рия месец не искаше да стартира от копчето ,но на един познат неква куче марка за 250 лв вече 2 години е без проблем! Пичове - търсете само куче марки,че сонитата се развалят на 2-рия месец!
                            Е време е за катинар,че темата се изроди!
                            Alfa156 Against All

Comment

За последно се включвам в тази тема. Това е линк към официалната страница на Бош България. Дистрибуторите СА длъжни да се придържат към нея. http://www.bosch.bg/bg/products/car_...list/index.htm

Comment

Бош да си гледат работата

Те да не са микрософт. Опитват се по съшия начин да ни товарят с цените.
                                Преди 10-на години Computer2000 като най-големия дистрибутор на компютри и софт в Германия (за европа не съм сигурен) вземаше windows 98 на 15-на евро и го продаваше на 36 (това по спомен).
                                Представителството на Майкрософт искаше над 100. И кофтито е че им подрязаха крилата и наложиха на тази цена да продава и computer2000, като ги задължиха да вземат от тях.
                                Е дали са различни операционните системи?
                                А дали са различни Дебиломерите?
                                Всеки сам да си прави изводите и избора.
                                Аз излишни пари заради това че бил официален представител няма да дам!
                                ALFA 156 1.9JTD '98
                                ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Working...
                                X